Otvoritev razstave Kmečka opravila na likovnih delih

 Š. Fujs, 5. 3. 2024

1. marca 2024 smo grad Grad ponovno odprli za obiskovalce z otvoritvijo razstave Kmečka opravila na likovnih delih iz zbirke Pomurskega muzeja Murska Sobota.
Javni zavod Krajinski park Goričko je bil v preteklih letih že gostitelj številnih razstav Pomurskega muzeja, zvrstile so se naslednje:
Razstava Hašaj Adolf, düša je bila umetniška,
Razstava del prvega prekmurskega akademskega slikarja Ludvika Vrečiča,
Razstava fotografij z naslovom Jože Kološa Kološ, Prekmurje,
Razstava Karikatur Ladislava Kondorja,
Razstava Zgodovina gradu Grad v okviru projekta 321 go, sedaj stalna razstava v predprostoru grajske kapele,
Razstava fotografij iz fotonatečaja z naslovom 4 letni časi v okviru projekta 321 go,
Razstava velikonočnih voščilnic,
Razstava Slikovito Goričko v fotografiji in slikah prekmurskih slikarjev.
Letošnja razstava Kmečko delo v umetnostni in etnološki podobi je že 9. po vrsti, navsezadnje pa so delavnice domačih obrti in dejavnosti v pritličnem delu gradu prav tako delo Pomurskega muzeja.
V. d. direktorice Javnega zavoda Krajinski park Goričko Darja Pajtler je uvodoma nagovorila goste, nakar je etnologinja Pomurskega muzeja Jelka Pšajd spregovorila o vsebini razstave, ki jo je pripravljala skupaj z umetnostno zgodovinarko Tamaro Andrejek. Obiskovalci dogodka so bili priča odličnemu nastopu Mirjam Mah Pintarič, profesorice violine na Glasbeni šoli Murska Sobota.
Razstavljena likovna dela  kmečkih opravil in portretov, fotografije ter etnološki predmeti bodo na ogled do novembra letošnjega leta. Otvoritvi je sledil ogled razstave ter prijetno druženje.