Kmetija CamplinBogojina 107, 9222 Bogojina  

M +386 (0)41 673 032 
E info@kmetija-camplin.si
www.kmetija-camplin.si  

Kmetija Camplin je srednje velika kmetija, usmerjena v poljedelstvo in vinogradništvo. Po menjavi generacije in prenosu kmetije na mladega prevzemnika v letu 2010, so se na podlagi tržne niše v večji meri usmerili v pridelovanje oljnih buč. V letu 2012 so osnovno kmetijsko dejavnost razširili z registracijo dopolnilne dejavnosti na kmetiji in s tem začeli s prodajo bučnega olja, izključno na domači kmetiji. Med drugim na kmetiji prodajajo tudi vino in krompir.
Na  kmetiji ponujajo BUČNO OLJE iz semen bučnic, ki so jih pridelali na svoji kmetiji. Bučno olje je domače; jedilno nerafinirano; sestavine: 100% bučno olje.
Bučno olje ima visoko vrednost, saj je vse bolj znano kot zelo kakovostno in predvsem zdravo olje. Bučno olje je bogato z vitamini A, B1, C, D in E, ki varujejo ožilje in preprečujejo staranje, poleg tega pa bučno olje in naravni farmacevtski izdelki iz buč lajšajo tudi težave pri povečani prostati. Bučno olje je začimba, pomembno živilo in hkrati zdravilo. Je lahko prebavljivo, okusno in pomeni obogatitev polnovredne prehrane. Je nepogrešljivi del vsake kuhinje. Kakovostno bučno olje prepoznamo po njegovi viskoznosti, prijetni aromi in temno zeleni barvi. Prijelo se ga je tudi ime "ZELENO ZLATO." Kakovost BUČNEGA OLJA s kmetije Camplin potrjujejo vsakoletna priznanja na ocenjevanju DOBROTE SLOVENSKIH KMETIJ na Ptuju.

POTOPITE SE V SVET BUČ IN DOŽIVITE BUČNO ZGODBO!

Za avtobusne izletnike in manjše skupine (do 40 oseb)  po predhodnem dogovoru na kmetiji ponujajo naslednje aktivnosti:
- S pomočjo videa vas v demonstracijskem prostoru popeljejo v skrivnosti pridelave bučnega olja (od njive do mize).
- Predstavitev delovanja kmetije (osnovna in dopolnilna kmetijska dejavnost) in pokušina bučnega olja in drugih proizvodov iz bučnih semen (pražene bučnice, bučna semena oblita s čokolado, bučni liker, bučni namazi, hladno stiskana olja…).
- Ogled video-kulinarične delavnice o receptih iz buč, bučnega semena in bučnega olja.
- Ogled vzorčnega nasada jedilnih in okrasnih buč (v mesecu avgustu, septembru in oktobru).
- Degustacijo domačega vina in različnih vrst medu.
- Predstavitev trgovine z lokalnimi pridelki in izdelki Zadruge Žitek na kmetiji z možnostjo nakupa izdelkov.

Vsak obiskovalec prejme darilo. 

Demonstracijski center
Demonstracijski center predstavlja središče za usposabljanje, prikaz in deljenje strokovnega znanja ter izkušenj na področju kmetijstva. Je stičišče znanosti, gospodarstva, izobraževanja in kulture.
V svojem primarnem poslanstvu navduševanja za enkratno atraktivno doživetje z aktivnostmi v centru nagovarjamo predvsem obiskovalce, organizirane skupine, društva, zavode in podjetja. Aktivnosti so namenjene različnim deležnikom – od partnerskih podjetij, vse do končnih uporabnikov. Ker želijo svoje znanje prenesti na otroke in mlade, pripravljajo in organizirajo različne prilagojene izobraževalne dogodke za osnovne in srednje šole, fakultete in druge strokovne ustanove. Z izobraževanjem otrok in mladine pa posledično prenašajo znanje tudi na njihove družine ter učitelje. V prostih terminih je center lahko tudi konferenčni prostor oz. sestankovalnica  in na voljo za raznovrstne dogodke. Na površini 35 m2 in opremljen z multimedijsko opremo, omogoča izvedbo sestanka, konference, mreženjskih dogodkov in drugo. 
Med odmori ali ob zaključku dela vam lahko postrežejo tudi z okrepčilom.

Trgovina z lokalno ponudbo
Na kmetiji je vzpostavljena lokalna trgovina zadruge Žitek, v kateri so povezani pomurski lokalni ponudniki pridelkov, izdelkov in umetnostne obrti. Prodajni program: olja, med, semena, jedrca, fižol, marmelade, džemi, jajca, testenine, sir, mlečni izdelki, suho pecivo, kaše, moke, zdrobi, kosmiči, suho sadje, sokovi, alkoholne pijače, kisi, dodatki k jedem, ekološki program, darilni program, spominki… skupaj 220 izdelkov. Degustacijo teh proizvodov vam lahko po želji pripravijo v njihovem demonstracijskem centru, ki deluje tudi kot prodajni in razstavni promocijski prostor za lokalne proizvajalce živilskih proizvodov in izdelkov domače obrti.

Plečnikova Bogojina
Bogojinje kraj, kjer je  svoj pečat pustil arhitekt Jože Plečnik. Bogojinska cerkev, poimenovana tudi Bela golobica, je edinstvena po svoji arhitekturni zasnovi, v kateri se prepletajo pokrajinska stavbarska tradicija, klasični elementi in izvirne Plečnikove oblike. Pozoren obiskovalec bo v Plečnikovi mojstrovini občutil predvsem atmosfero miru in zbranosti, ki se ne meni za nemiren vsakdan. Bogojina velja za zibelko duhovniških poklicev. Obiskovalec občuti povezanost ponižnih krajanov z mogočnim svetiščem. Le streljaj od cerkve se nahaja Kmetija Camplin, ki je idealna izhodiščna točka za raziskovanje Bogojine z okolico. Ob obisku kmetije si lahko v demonstracijskem centru ogledate promocijski film o Plečnikovi Bogojini in celovite turistična ponudba. Spoznajte kulturno dediščino skupnosti skozi avtentično in butično doživetje!

Info točka
Na kmetiji je vzpostavljena digitalna INFO točka, kot turistično informacijski center. Informacijski terminal z zaslonom na dotik omogoča tehnologijo digitalnega sporočanja in olajša posredovanje in pridobivanje informacij, ki jih posameznik potrebuje v vsakdanjem življenju. Poiščite lokalni zemljevid, turistični zemljevid, lokalno ponudbo in ponudnike, dogodke in prireditve, ki so aktualni v okolici, ponudbo zdravilišč, muzejev, galerij... Samostoječi informacijski terminal omogoča interakcijo z uporabnikom, informiranje in oglaševanje, merjenje zadovoljstva, pošiljanje e-razglednic in je na voljo 24 ur na dan in sedem dni v tednu. Informacije, ki jih nudi točka, so vedno sveže in aktualne.

Na voljo je veliko parkirišče za avtomobile in avtobuse. Na voljo je uporaba sanitarij. Brezplačna poraba WIFI-ja. 
Pošljite znancem e-razglednico z naše destinacije!