Hedonizem 2020-2021

V sodelovanju s Pavlovo hišo in društvom HOCHsommer je v razstavnih prostorih gradu Grad od 5.-31. avgusta 2021 (podaljšano do 15. septembra 2021) na ogled razstava Hedonizem 2020-2021. Odpiralni čas in vstopnina. 

Vodenje po razstavi s kulturnim programom bo 13. avgusta ob 18. uri v gradu Grad. Obiskovalce bo po razstavi vodila kuratorka Petja Grafenauer. Sledil bo pogovor s prisotnimi umetniki o trenutnem stanju na kulturni sceni v Sloveniji in glasbeni nastop Tomaža Groma. 

Obiskovalce prosimo, da upoštevajo aktualna navodila NIJZ in ukrepe Vlade RS za zajezitev širjenja korona virusa.

Razstavljajo: Boris Beja, Viktor Bernik, Nina Čelhar, Ištvan Išt Huzjan, Jaša, Anja Jerčič, Jakoba Leksij Kobal, Gorazd Krnc, Arjan Pregl, Zora Stančič, Mojca Zlokarnik 

Kuratorka razstave je Petja Grafenauer.

Tudi stari pravijo, da podobnega leta še niso doživeli. Čas je bil usoden za vse, tudi za globalno vizualno umetnost, še bolj za lokalno. Poslabšali so se pogoji produkcije, se spremenili zaradi epidemije in prevlade digitalnega, drugačni so tudi načini prezentacije umetnin in delovanje sveta umetnosti. Bivajoč v središču teh sprememb stopimo vstran od ogrožajočega vsakdanjika, da si za hip dovolimo užitek. Že Epikur je razvil življenjsko modrost, da je ugodje nekaj dobrega, a največjega užitka ne dosežemo z zadovoljevanjem potreb, temveč s tem, da se izmaknemo bolečini, neugodju telesa in se popolnoma umirimo. Izkusimo 11 možnih svetov razumevanja užitka danes, v času, kakršnega še nismo živeli.


JAŠA, Lover’s deal (smalll), 2021, raznoliki mediji, 14,5 x 19,5 x 4,5 cm, last avtorja     David Kranzelbinder