DEKD v Javnem zavodu Krajinski park Goričko

V Javnem zavodu Krajinski park Goričko v okviru letošnjih Dnevov evropske kulturne dediščine, ki potekajo pod sloganom SPOZNAJ? VARUJ! OHRANI. pripravljamo 2 DNEVA ODPRTIH VRAT:

SOBOTA, 26. september, 10.00-17.00: vodeni ogledi
Stara šola v Kančevcih, Kančevci 38
DAN ODPRTIH VRAT RAZSTAVE PREŽIVETI Z NETOPIRJI, prost vstop
V stari šoli v Kančevcih je v sodelovanju z Župnijo Kančevci nastala prva stalna razstava o netopirjih v Sloveniji. Interaktivno zasnovana predstavitev netopirjev obiskovalcem ponuja vpogled v življenje teh neverjetnih nočnih živali. Zanimivosti so predstavljene v sliki, besedi, modelih in skicah, obiskovalci pa imajo možnost opazovanja netopirjev preko zaslona v živo.

V grajskem parku bo potekla delovna akcija čiščenja vodnjaka.

Kontakt: JZ Krajinski park Goričko, gregor.domanjko@goricko.info, www.park-goricko.org in TIC Moravske Toplice, janja.burmen@moravske-toplice.com, www.moravske-toplice.com.

___________________________________________________________________

NEDELJA, 27. september, 10.00-18.00
11.00, 14.00: vodena ogleda
Grad Grad, Grad 191
DAN ODPRTIH VRAT GRADU GRAD, prost vstop

V 800 let stari graščini je na ogled sedem rokodelskih delavnic, tri zgodovinske, tri naravoslovne in ena umetniška razstava, poročno-koncertna dvorana, grajska kapela ter vinoteka.
Letos je do 4. oktobra na ogled posebna razstava z naslovom GORIČKO: nov pogled na podeželje, sobivanje arhitekture in krajine. Študentje arhitekture iz ljubljanske, dunajske in graške univerze so pod vodstvom petih mentorjev oblikovali ideje za prenovo, in novogradnjo objektov na lokaciji grad Grad, grajska pristava, marof-grad, vinograd pri gradu, gostilna Kreft in kmetija na Bajni.

Prepustite se lahko blagodejnim energijam na dvorišču in se v grajskem parku nadihajte in razgibajte z otroci na igralnih poljih za najmlajše.

Kontakt: JZ Krajinski park Goričko, vodniki@goricko.info, www.park-goricko.org

Prosimo obiskovalce, da upoštevajo veljavne ukrepe vlade RS in NIJZ za zajezitev virusa Covid 19, nosite svojo masko, ne dotikajte se razstavljenih predmetov in si razkužujte roke.