2. Natečaj za izbiro kulinaričnih in gastronomskih spominkov v Termalno Panonski Sloveniji

Objava 2. Natečaja za izbiro kulinaričnih in gastronomskih spominkov v Termalno Panonski Sloveniji

Turistična zveza Slovenije razpisuje 2. Natečaj za izbiro kulinaričnih in gastronomskih spominkov v Termalno Panonski turistični regiji.

Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem IGCAT je Sloveniji podelil naziv Evropska gastronomska regija 2021. V projektu za ta naziv sodeluje tudi Turistična zveza Slovenije z natečajem za izbiro kulinaričnih in gastronomskih spominkov.

Natečaj za kulinarične in gastronomske spominke je sestavljen iz dveh kategorij:

1. Prehranski spominki

2. Kuhinjski pripomočki

Prijavo za sodelovanje (v prilogi) pošljite na mail info@turisticna-zveza.si najkasneje do 20.9.2019.

Spominke iz že obstoječe ponudbe naj društva ali posamezniki prinesejo (pošljejo) na Turistično zvezo Slovenije, Miklošičeva 38, 1000 Ljubljana, najpozneje do 30. septembra 2019, do 10. ure. Ocenjevanje bo potekalo oktobra 2019.

Tričlanska komisija strokovnjakov bo izbrala prejemnike zlatega, srebrnega in bronastega priznanja. Poleg tega bo izbrala spominek iz vsake kategorije, ki ga bomo poslali na IGCAT, da ga lahko uporabi v promocijske namene oziroma uvrsti na mednarodno gastronomsko spominkarsko spletno stran.

Uradna razglasitev rezultatov bo na Dnevih Slovenskega turizma v Ljubljani, 11. novembra 2019, kjer bodo najbolje ocenjeni kulinarični in gastronomski spominki Termalno Panonske Slovenije obiskovalcem tudi na ogled.

Razpisno dokumentacijo in prijavnico najdete tukaj. 

    top