GRAD

Grajsko poslopje stoji na strmem griču iz bazaltnega tufa nad naseljem Grad 333,33 m nad morjem. Po pripovedovanju naj bi ga začeli graditi vitezi templjarji. Po tem, ko so se polegli napadi Turkov, krucev in upornih kmetov, grad dobi razsežno petkotno baročno podobo z večnivojskimi arkadnimi hodniki, grajsko kapelo in zvonikom. Prvine vseh obdobij od gotike, romanike vse do baroka so spretno vključeni v grajski kompleks in odslikavajo veličino njegovih lastnikov. Obdan z mogočnimi drevesi že več kot 800 let kljubuje času. Z gradom upravlja Javni zavod Krajinski park Goričko. Obnovljeni prostori so namenjeni predstavitvi narave in kulturne krajine ter zgodovinske in etnološke dediščine Goričkega. V mednadstropju so delovni prostori zavoda. V gosposkem nadstropju je poročno-koncertni salon, galerija, grajska kapela in spalnice za goste. Grajsko okolje znotraj gradu in okoli njega v grajskem parka ponuja sproščeno doživetje kulture v naravi.
Zemljevid.

OBVESTILO 

Spoštovani obiskovalci. 

Od 2. marca 2021 naprej vas vabimo, da po daljšem jesensko-zimskem zaprtju ponovno obiščete grad Grad v Krajinskem parku Goričko. Informacije o odpiralnem času in vstopnini najdete tukaj

V grajski trgovinici vas od torka do sobote čaka bogata ponudba izdelkov goričkih mojstrov in kmetij. Ogled gradu bo možen tudi ob nedeljah in praznikih, žal pa nakupi v trgovinici ne bodo možni. 

Nočitve na gradu Grad do nadaljnjega še niso možne.

Vabimo vas, da spremljate novice na naši spletni strani.
Dosegljivi smo na tel. št. 02 551 88 60 ali na e-naslovu: vodniki@goricko.info

Obisk gradu Grad

Ogled grajskega kompleksa je odlična priložnost za potovanje v preteklost in spoznavanje naravnih in kulturnih zani...

top