Posamezniki in družine na gradu Grad

Obisk gradu in grajskega parka za posameznike in družine

Grad Grad na Goričkem si posameniki in družine lahko ogledate sami ali v spremstvu vodnika. Če se odločite za vodeni ogled (vsaj 5 oseb) je potrebna predhodna najava. 

Pri samostojnem ogledu gradu vam bo v pomoč zgibanka s kratko zgodovino gradu in pregledom prostorov. Dobite jo ob plačilu vstopnine. Sprehodite se lahko skozi razstavne prostore, etnološke delavnice, naravoslovne prostore, kapelo s predprostorom. Zgornje dvorišče ponuja pogled na celoten kompleks in očara z velikostjo. Sprehodite se po grajskem parku, ki z mogočno senco tulipanovcev, rdečih bukev in platan nudi prostor za sprostitev.


Foto: J. Gantar

Za individualne oglede priporočamo zvočne vodiče, ki so opremljeni z opisi 26 prostorov, razstav, legende in drugih zanimivosti na gradu. Zapisi so pripravljeni v slovenskem, nemškem, angleškem in madžarskem jeziku. V pomoč vam bo karta z označenimi točkami točkami in osnovnimi informacijami. 


Zvočne vodiče dobite v središču za obiskovalce, foto: T. Koltai

Predvsem najmlajšim obiskovalcem domišljijo buri legenda o zmaju Kaču, ki vas čaka v enem od prostorov. V črni kuhinji je pripravljen otroški kotiček z pobarvankami in igrami za samostojno zabavo. V grajskem parku so igrala, ki v senci stoletnih dreves nudijo igro in zabavo. V gradu lahko prenočite v eni od štirih grajskih spalnic.


Svojevrstno preživljanje časa v senci stoletnih dreves 

Ogled gradu lahko nadaljujete v okolici gradu in obiščete Doživljajski park Vulkanija. V središču za obiskovalce na gradu so na voljo skupne vstopnice. Vstopnice...  Po potovanju v zgodovino, pozujte še v središče Zemlje s krtkom Olijem. V Lednarjevi domačiji si oglejte geološko razstavo. 


Oli vabi v podzemlje

    top

    X

    Grad je do nadaljnjega zaprt za ogled

    24.10.- 30.11.2020